Ajankohtaista

27.3.2023

Tuoretie Oy:lle myönnetty AEO-valtuutus 28.2.2023

Tuoretie Oy:lle on 28.2.2023 myönnetty AEO-valtuutus.

Tuoretien AEO-hankkeeseen osallistunutta tiimiä veti Tuoretien viennistä ja tuonnista vastaava logistiikkapäällikkö Jaakko Saha.

”Tuoretie täyttää tullin edellyttämät kriteerit, ja osoituksena tästä meille on myönnetty AEO-valtuutus. AEO-valtuutuksen eteen tehtiin järjestelmällistä yhteistyötä Tuoretien eri toimintojen kesken. Viennin ja tuonnin toimintojen tarkastelemisen lisäksi tarkasteltiin mm. taloushallinnon ja IT:n toimintatapoja. Kiitokset hyvästä menestyksestä kuuluu siis koko Tuoretien porukalle”, kommentoi Saha.

AEO-toimija on yritys, joka on saanut Tullin turvallisuustodistuksen tullaus- ja logistiikkatoiminnoilleen ja on sen vuoksi oikeutettu etuihin koko EU:n alueella.

AEO (Authorised Economic Operator) on osa Euroopan Unionin yhteistä tullialan turvallisuusohjelmaa.  AEO-toimija on yritys, joka on saanut Tullin turvallisuustodistuksen tullaus- ja logistiikkatoiminnoilleen. Sertifikaatin myöntämisen edellytyksenä on, että yritys täyttää tiukat turvallisuusvaatimukset ja noudattaa tullilainsäädäntöä. AEO-valtuutuksen saaneet yritykset saavat tulliviranomaisilta helpotuksia tullimuodollisuuksissa ja hyötyvät nopeammasta ja sujuvammasta tavaraliikenteestä.

AEO-valtuutuksen saaneet yritykset ovat osoittaneet olevansa luotettavia ja turvallisia kumppaneita tulliviranomaisten silmissä.  

Tuoretie Oy on suomalainen elintarvikelogistiikan asiantuntija, joka tarjoaa asiakkailleen elintarvikelogistiikan parhaat käytännöt, laajimmat yhteydet, sekä kuljetusten ja logistiikan tietovirtojen osaavimmat asiantuntijat. Toiminta-alueemme kattaa Suomen lisäksi koko maailman.

Lisätietoja
Jaakko Saha
Logistiikkapäällikkö, vienti ja tuonti
+358 40 550 7333
jaakko.saha@tuoretie.fi

alasivu-hero